Re: Любители Породистых Кур
. А при нормальном питании и хороших кондициях с любой инфекцией легче справиться! Поэтому питание - это основа.:beer:[/QUOTE] --- :good:
Согласен на 100%. Я в прошлом году сдуру купил в районной ветеринарной аптеке комбикорм ростовой для несушек, в результате 8 цыплят( двухмесячных) потерял - упали на ноги.
---------- Добавлено в 14:55 ---------- Предыдущее сообщение было размещено в 14:35 ----------
Цитата:
Сообщение от
ss
Я тут подумав...щоб з тих курчат бройлери вийшли їм ще потрібно ноги поголити...:D Щодо корму...Згоден з паном Domanом, що спочатку курчатам добре дати гарний старт...Правда, добре потім їм дати і гарний фініш...:) Словом так: все залежить від умов у Вашому господарстві - чим більший вигул Ви можете надати своїм курчатам (курам), тим менш затратною буде їх годівля. Раніше люди в селах взагалі не знали про комбікорми для курчат, посипали їм пшонця, яєчко покришили в перші дні - і курчата бігають з квочкою цілими днями по городах, приходячи ввечері додому із повними волами. І росли прекрасно:good: Якщо у Вас є можливість створити курчатам такі умови, про корми можете не переживати, годуйте чим є. Якщо ж у Вас курчата не мають можливість вільно бігати, а сидять у вольєрі, тут треба щось думати. Все залежить від того, скільки грошей Ви готові витратити на корм своїм улюбленцям. Можна ж і сир кисломолочний на базарі щодня купувати, рости будуть не гірше, ніж на бройлеровому кормі:) Питання, скільки в решті-решт обійдеться Вам вирощена курка.:shock: Я роблю так: до 2-х місяців годую Миронівським кормом ПК 2-6, потім ще пару місяців ПК 3-4 того ж виробника, далі поступово переводжу на Селеван для несучок. Але в мене декоративна птиця (переважно карликова). Брама - теж декоративна птиця, тільки велика і їсть в рази більше. Тож годувати її весь час купленим комбікормом досить накладно. Я б її годував різноманітно: різні види зерна (кукурудза, пшениця тощо), трохи корму для несучок, багато зелені, варена картопля та ін.. Чим різноманітніше, тим краще.:)
С выгулом напряженка -свободное пространство жена своими цветочками-клумбочками занимает:rose:
индюк уже имел неосторожность пройтись по астильбам в результате ему:girl_werewolf::papuan:капец - а мне :girl_hospital:. Так что только вольер.
А комбикорма у нас продают только мультигейм (в маленькой расфасовке), фидлайф, и хлебная гавань - но о ней не очень хорошо отзываются продавцы. А готовить цыплятам самому нет возможности так как всю неделю в городе, а в село только на выходных. А взрослые брамы и кохи кушают зерносмесь(тестю на пай выдают).
А по поводу что много кушают, так фермерские несушки(брал взрослых 10 шт на пробу - на 2 месяца) намного больше кушают- они даже за колорадского жука кушают.
Із тих, що Ви назвали, Мультігейм хороший (це і є Мироновський), про інші не знаю.
Цитата:
Сообщение от
ss
Із тих, що Ви назвали, Мультігейм хороший (це і є Мироновський), про інші не знаю.
Маленьких до месяца им и кормлю, а дальше фидлайф но с ним перебои в поставке.
Цитата:
Сообщение от
Iskander
. индюк уже имел неосторожность пройтись по астильбам в результате ему:girl_werewolf::papuan:капец - а мне :girl_hospital:. .
Небезпечно у вас по астільбам ходити, однако...:nea:
Цитата:
Сообщение от
ss
Небезпечно у вас по астільбам ходити, однако...:nea:
Вот и я о том же :cry: жалко птичку , но 16 кг диетического, легко усваяемого было утешением:boast:
---------- Добавлено в 15:53 ---------- Предыдущее сообщение было размещено в 15:49 ----------
Вопрос тем кто кормил хлебной гаванью - как результат и впечатления ?
Подскажите, пожалуйста, почему у кур лысые спины. Где-то от середины до спины. Иссмотрели все на предмет паразитов - нет.Предположили, что линька - но уже полгода перья даже не пытаются отрастать.
Порода - фавероль.
Содержание - курятник 8 м2+ огороженный выгул 6м2.
Соотношение - 1 петух-8 куриц.
Яйценоскость - 4-5 яиц в день.
Корм - Мультигейн для несушек + разнотравье+ пшеница(не более 5%). Есть доступ к мелким камешкам и ракушке постоянно. Раз в неделю небольшая добавка из измельченной яичной скорлупы.
Что делать? У меня есть предположение - что нужно снизить яйценоскость, дать возможность полезным веществам для перьев усвоиться. Но как это сделать/?? + может все-таки капнуть чего-то на холку от паразитов? Кстати, что лучше для профилактики?
Цитата:
Сообщение от
leala
Подскажите, пожалуйста, почему у кур лысые спины. Где-то от середины до спины. Иссмотрели все на предмет паразитов - нет.Предположили, что линька - но уже полгода перья даже не пытаются отрастать.
Порода - фавероль.
Содержание - курятник 8 м2+ огороженный выгул 6м2.
Соотношение - 1 петух-8 куриц.
Яйценоскость - 4-5 яиц в день.
Корм - Мультигейн для несушек + разнотравье+ пшеница(не более 5%). Есть доступ к мелким камешкам и ракушке постоянно. Раз в неделю небольшая добавка из измельченной яичной скорлупы.
Что делать? У меня есть предположение - что нужно снизить яйценоскость, дать возможность полезным веществам для перьев усвоиться. Но как это сделать/?? + может все-таки капнуть чего-то на холку от паразитов? Кстати, что лучше для профилактики?
Не заморочуйтесь. Це півень видирає, коли парує. Заберете півня - спини заростуть. Або часом деякі любителі шиють своїм курям такі камизельки (жилетки):) Проти паразитів поставте ванни з піском з додаванням попелу. Якщо все ж захочете знизити яйценоскість - маякніть, я скажу як її взагалі припинити:D Кури обростуть, будуть гарні, як на картинці. тільки продукуватимуть один послід8)
Цитата:
Сообщение от
ss
Або часом деякі любителі шиють своїм курям такі камизельки (жилетки):) Якщо все ж захочете знизити яйценоскість - маякніть, я скажу як її взагалі припинити:D Кури обростуть, будуть гарні, як на картинці. тільки продукуватимуть один послід8)
Про жилетки идея понравилась - дайте выкройку или хоть на пальцах объясните как крепить к курице, чтобы ей было удобно и не снимала. Или чтоб петух не снимал в порыве:)).
Я согласна на "гарні, як на картинці" и мало яиц, но не совсем "0". Так как всем рассказываем, какие у нас расчудесные куры, а друзья приезжают и похвастаться нечем:(.
Я пошукаю фото курей в камизельках як буде час і скину. Зниження яйценоскості не приведе до моментального наростання пір'я, тож почекайте до серпня, після цього кури самі стануть линяти і обростуть новим гарним пір'ям. У вересні вже можна запрошувати друзів на оглядини:D І зробіть фото, щоб показувати іншим друзям, які приїдуть навесні:) А поки що насолоджуйтесь споживанням яєць:party:
Цитата:
Сообщение от
Iskander
Вопрос тем кто кормил хлебной гаванью - как результат и впечатления ?
я годую вже третій рік,все влаштовує крім ціни
Цитата:
Сообщение от
leala
Про жилетки идея понравилась - дайте выкройку или хоть на пальцах объясните как крепить к курице, чтобы ей было удобно и не снимала. Или чтоб петух не снимал в порыве:)).
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=S2SLRAfXqcE
Цитата:
Сообщение от
ViktorM
Спасибо.
Попробую сшить:).
Для неленивых владельцев домашней птицы есть возможность сэкономить на электричестве и не только.
http://youtu.be/TL-Ndo497g4
Тут є простір для фантазії...:) Можна пошити літні (щоб не жарко), зимові (щоб не холодно), на будень, на свято тощо...:) Так можна з часом випустити свою колекцію камизельок для курей і стати законодавцем курячої моди:queen:
---------- Добавлено в 14:46 ---------- Предыдущее сообщение было размещено в 14:01 ----------
Не хочеться бути песимістом...краще реалістом...щоб так зекономити треба мати значну кількість птиці (але це справа наживна) і немалі капіталовкладення для закупки, монтажу і обслуговування цього обладнання. В інших державах уряд спонсорує такі речі, у нас я щось не чув...
А мені сподобалась у роліку конструкція перепелиної ферми, кліток. Особливо система збору посліду. Клас!:good:
---------- Добавлено в 10:45 ---------- Предыдущее сообщение было размещено в 10:45 ----------
Але це теж зробити треба трохи грошей і часу вкласти...